Grote hoogvliegersdag in Eindhoven

Posted by Ralf on maart 29th, 2010 filed in Divers

Zaterdag 27 maart 2010 was het in Eindhoven zover: de eerste “Grote Dag” van stichting Hoogvliegers. Het doel is om kinderen die het minder goed getroffen hebben een geweldige dag te bezorgen door ze een hele dag piloot te laten zijn. De weersverwachtingen waren niet super maar vrijdagavond kwam dan toch de GO; het weer is goed genoeg om te vliegen!


De hele organisatie bestaat uit vrijwilligers: piloten, medewerkers van luchthavens en andere enthousiastelingen. Zelf hielp ik deze dag mee als vrijwilliger op de grond. Buiten het vliegen was er een hoop georganiseerd: zo was er een grote vlieg simulatie omgeving opgezet door de lokale HCC flightsim groep, de brandweer gaf demonstraties en ook de douane beveiliging had diverse activiteiten.

Maar de hoofdactiviteit was natuurlijk het vliegen zelf. De kinderen waren meestal behoorlijk zenuwachtig, maar de ouders waren vaak ook op van de zenuwen: het is toch je kind dat je de lucht instuurt, voor de meesten was dit de eerste keer in een vliegtuig! In totaal waren er meer dan 20 vliegtuigen die de kinderen mee omhoog namen. De piloten namen alle tijd voor foto’s en om alles over de vlucht en het vliegtuig uit te leggen voor vertrek.

Elke vlucht eindigde zoals altijd in stralende gezichten van zowel kinderen, ouders als alle vrijwilligers. Nadat bijna 100 kinderen een bewijs van pilotenschap hadden gekregen kwam aan deze lange zaterdag ook een einde. Mijn voeten vielen van het vele lopen er vanaf, maar de herinnering aan zo’n mooie dag raak je niet meer kwijt.


4 Responses to “Grote hoogvliegersdag in Eindhoven”

 1. Marcel Says:

  Mooi dagen zijn dat altijd he? Ik ben er dit jaar op Schiphol en Rotterdam bij. Geweldig om te doen!

 2. Mickey Airlines » Hoogvliegersdag 2011 Eindhoven Says:

  […] jaar hielp ik voor de derde keer mee (een verslag van vorig jaar), wederom op de grond: het begeleiden van ouders en kinderen van en naar de vliegtuigen, het […]

 3. Mickey Airlines » Eindhovense Tango Says:

  […] Weer 40 minuten op de klok, en een mooie vlucht in de boeken! De volgende keer dat ik op het vliegveld ben, is dat voor heel andere zaken: Stichting Hoogvliegers! Verslagen van vorige Hoogvliegersdagen vind je hier en hier. […]

 4. Mickey Airlines » Grote Hoogvliegersdag Eindhoven 2012 Says:

  […] het begeleiden van kinderen en hun ouders van en naar de vliegtuigen. Dit was ook mijn taak in 2010 en 2011; een verantwoordelijke maar ook leuke […]

Geef je reactie