Grote hoogvliegersdag in Eindhoven

Zaterdag 27 maart 2010 was het in Eindhoven zover: de eerste “Grote Dag” van stichting Hoogvliegers. Het doel is om kinderen die het minder goed getroffen hebben een geweldige dag te bezorgen door ze een hele dag piloot te laten zijn. De weersverwachtingen waren niet super maar vrijdagavond kwam dan toch de GO; het weer is goed genoeg om te vliegen!


De hele organisatie bestaat uit vrijwilligers: piloten, medewerkers van luchthavens en andere enthousiastelingen. Zelf hielp ik deze dag mee als vrijwilliger op de grond. Buiten het vliegen was er een hoop georganiseerd: zo was er een grote vlieg simulatie omgeving opgezet door de lokale HCC flightsim groep, de brandweer gaf demonstraties en ook de douane beveiliging had diverse activiteiten.

Maar de hoofdactiviteit was natuurlijk het vliegen zelf. De kinderen waren meestal behoorlijk zenuwachtig, maar de ouders waren vaak ook op van de zenuwen: het is toch je kind dat je de lucht instuurt, voor de meesten was dit de eerste keer in een vliegtuig! In totaal waren er meer dan 20 vliegtuigen die de kinderen mee omhoog namen. De piloten namen alle tijd voor foto’s en om alles over de vlucht en het vliegtuig uit te leggen voor vertrek.

Elke vlucht eindigde zoals altijd in stralende gezichten van zowel kinderen, ouders als alle vrijwilligers. Nadat bijna 100 kinderen een bewijs van pilotenschap hadden gekregen kwam aan deze lange zaterdag ook een einde. Mijn voeten vielen van het vele lopen er vanaf, maar de herinnering aan zo’n mooie dag raak je niet meer kwijt.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Divers

4 reacties

  1. Mooi dagen zijn dat altijd he? Ik ben er dit jaar op Schiphol en Rotterdam bij. Geweldig om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *