Ruim uur circuits met Cessna 172

Posted by Ralf on maart 26th, 2010 filed in Vluchtverslagen

Na een maand stilstand vanwege het slechte weer gedurende de dagen dat ik zelf vrij heb, kon ik vandaag weer eens het luchtruim in. Het weer leek in eerste instantie niet daverend vandaag, maar na wat wikken en wegen toch maar naar het vliegveld afgereisd: ik had een toestel gereserveerd van 11:00 tot 15:00 en volgens de voorspellingen was het gedurende die tijd wel een keer droog.

Op het vliegveld aangekomen regende het nog, maar niet heel hard. Dus toestel uit de hangar, inspectie. Tegen de tijd dat ik klaar was met de inspectie was het drooggeworden. Na nog wat collega vliegers geholpen te helpen om snel de lucht in te komen was ik ready for departure.

Ik had geen route voorbereid vanwege het onvoorspelbare weer en omdat het ook alweer even geleden was, besloot ik circuits te doen. Er stond wat crosswind maar binnen mijn persoonlijke limiet, dus een mooi moment.

De meeste landingen gingen vrij vlot, ondanks de soms wat kleine windstoten die de nadering niet altijd even makkelijk maakten. Tijdens de een na laatste nadering was er een wat flinkere windstoot terwijl ik 10 meter boven de grond was. Ik besloot een doorstart te maken en de volgende landing was verder geen probleem. Even tanken en lunch pauze.

De wind wakkerde wel aan. Ik besloot daardoor om niet nogmaals de lucht in te gaan. Deze wind was ook voorspeld. Later bleek dat het maar van korte duur was en dat het weer zelfs heel erg mooi werd de rest van de dag. De rest van de middag bracht ik dus door met het kijken naar de verrichtingen van collega piloten en het befaamde hangar flying.

Landingen kun je niet vaak genoeg oefenen; zeker als er geen passagiers bij zijn en geen lange afstanden wilt maken in verband met de onvoorspelbaarheid van het weer is het nooit verkeerd om nog eens wat circuit oefeningen te doen.


One Response to “Ruim uur circuits met Cessna 172”

  1. Tweets that mention Mickey Airlines » Ruim uur circuits met Cessna 172 -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Ralf van Dooren. Ralf van Dooren said: New post (Dutch): Ruim uur circuits met Cessna 172 : http://bit.ly/drjHtd #yam […]

Geef je reactie