Review: The Magic of Flight

Een IMAX theater probeert je een echtere ervaring te geven. We kennen allemaal de filmpjes wel waarin het lijkt alsof je meerijdt in een achtbaan. In Den Haag staat het Omniversum, een van de oudere IMAX theaters in Nederland; zij hebben een gigantisch groot projectiescherm, waardoor je volledig in de film gezogen wordt.

Recentelijk heb ik de film “The Magic of Flight” bekeken; in deze film worden de Blue Angels gevolgd: het demonstratie team van de Amerikaanse marine.

De film is wat rommelig van opbouw en springt van beelden van de Blue Angels naar de geschiedenis van de luchtvaart en andere toestellen. Die geschiedenis wordt overigens wel goed uitgelegd, er kwamen voor mij nieuwe feiten aan het licht.

De beelden die vanuit de straaljagers van de Blue Angels gemaakt zijn, zijn ronduit spectaculair: bij een take-off gevolgd door een verticale vlucht zie je de grond binnen een aantal seconden onder je verdwijnen. De enige keer dat ik zo’n verschil in hoogte zag zo snel was toen ik zelf met een vrije val maakte tijdens een parachute sprong.

In de 35 minuten durende film zie je ook beelden van toestellen die ‘acro’ uitvoeren tijdens een luchtshow. Ook weer spectaculaire beelden waarbij veel toeschouwers in de zaal met verbazing keken dat dergelijke bewegingen eigenlijk wel mogelijk waren met een vliegtuig.

De film ‘The Magic of Flight’ draait al een tijdje en zal dus waarschijnlijk niet al te lang meer te zien zijn bij het Omniversum. Mocht je binnenkort in de buurt van Den Haag zijn en je hebt een uurtje over, dan is deze film zeker de moeite om eens te bekijken. Ik zou er echter niet speciaal voor naar Den Haag reizen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *