Hoogvliegersdag 2011 Eindhoven

Posted by Ralf on maart 19th, 2011 filed in Divers

Voor de vierde keer werd er in Eindhoven een hoogvliegersdag georganiseerd: ernstig zieke en gehandicapte kinderen mogen dan voor 1 dag piloot zijn: onder begeleiding van een ervaren piloot kiezen ze het luchtruim.

Dit jaar hielp ik voor de derde keer mee (een verslag van vorig jaar), wederom op de grond: het begeleiden van ouders en kinderen van en naar de vliegtuigen, het ondersteunen van de marshallers en verdere taken die naar voren kwamen. Er waren ruim 100 kinderen aangemeld, dus het zou een drukke dag worden!

‘s Ochtends iets na half 8 kwam ik op het vliegveld aan om mee te helpen met de voorbereidingen. Er bleken 2 problemen te zijn: een aantal vrijwilligers had zich op het laatste moment afgemeld en het weer leek niet mee te zitten: in Eindhoven was het schitterend weer, maar de rest van het land zat nog volledig dicht. Aangezien veel toestellen van andere vliegvelden moesten komen hadden we een te kort: bij de start hadden we 6 vliegtuigen tot onze beschikking. En met 100 piloten en een uur per piloot, zou dat een onmogelijke opgave worden.

Gelukkig waren de weergoden ons erg goed gezind en langzaam trok Nederland op. Ik had een collega die in Belgie een vliegtuig heeft staan gebeld of hij kon helpen en zo kwamen we langzaam maar zeker aan voldoende toestellen: als het zo’n mooi weer is, is het nooit leuk om nee te moeten verkopen aan een nieuwe piloot!

De rest van de dag heb ik gevuld met vliegtuigen parkeren, kinderen helpen bij het in en uitstappen en het begeleiden van de ouders die vaak meer stress hadden dan de kinderen zelf. Het was opvallend (maar niet verwonderlijk) dat wanneer er maar plaats was voor 1 ouder in het vliegtuig, meestal de papa meeging en de moeder op de grond achterbleef.

De les van dit jaar was om niet te lunchen op het platform. Omdat er rond het middaguur ineens veel vliegtuigen binnenkwamen aten we ons kopje soep op het parkeerplatform. Om even een vliegtuig te helpen parkeren, zetten we onze soep even op de grond. Uiteraard geeft er iemand op dat moment full power en vliegt de soep tegen de hangar aan. Einde lunch…

Aan het einde van de dag zijn 99 kinderen de lucht in geweest en hebben ze genoten van het meest prachtige weer dat er de afgelopen weken te zien was. Het zicht in de lucht was geweldig en dat droeg alleen maar bij aan de sfeer.

Het was tijd om op te ruimen, afscheid te nemen van alle vliegtuigen en dan eindelijk de vermoeide spieren te voelen. En dan maar nagenieten van een mooie dag, waarbij je vele kinderen en hun familie weer een fantastische dag hebt bezorgd. Met dank aan alle vrijwilligers, piloten en sponsoren!

Meer foto’s van deze geweldige dag kun je vinden op de site van de Stichting Hoogvliegers: www.stichtinghoogvliegers.nl . Elke donatie is uiteraard meer dan welkom!


2 Responses to “Hoogvliegersdag 2011 Eindhoven”

  1. Mickey Airlines » Nogmaals Seppe: I Follow Road Says:

    […] Na de hoogvliegersdag van gisteren, was het tijd om ook zelf de lucht in te gaan. Seppe is een mooie harde baan van 800 meter en binnen korte afstand te vliegen. Ik was er in 2010 al eens eerder geweest, maar toen vanuit Hasselt en vond de lunch mogelijkheid niet super: als baan 25 in gebruik is, zie je bijna niets van het vliegverkeer: toch de belangrijkste trekpleister. […]

  2. Mickey Airlines » Eindhovense Tango Says:

    […] dat voor heel andere zaken: Stichting Hoogvliegers! Verslagen van vorige Hoogvliegersdagen vind je hier en […]

Geef je reactie