Grote Hoogvliegersdag Eindhoven 2012

Posted by Ralf on maart 24th, 2012 filed in Divers

Voor de 5e keer organiseerde Stichting Hoogvliegers de grote Hoogvliegersdag in Eindhoven: een kans voor terminaal en chronische zieke kinderen om een keer een dag piloot te zijn. Ik deed dit jaar voor de vierde keer mee als vrijwilliger op de grond: het begeleiden van kinderen en hun ouders van en naar de vliegtuigen. Dit was ook mijn taak in 2010 en 2011; een verantwoordelijke maar ook leuke taak.

Eindhoven heeft de eer om elk jaar de spits af te bijten voor alle grote hoogvliegersdagen. Dat betekent vroeg in het jaar en dan is het weer nog wat minder voorspelbaar. Maar net als voorgaande jaren was ook dit jaar weer stralend weer! ‘s Ochtends kwamen alle vliegtuigen langzaam binnendruppelen: met name de toestellen die wat verder van Eindhoven kwamen hadden wat moeite met het zicht: enkelen, zoals het ambulance vliegtuig van de stichting zelf moest op IFR binnenkomen.

Dit jaar stonden we op het militaire gedeelte van het vliegveld, dat betekende wat extra regeltjes, maar ook een enorme plek om alle toestellen te parkeren en een mooie vertrekhal. Dat maakte het werk voor de vrijwilligers die marshallen een stuk prettiger en voor ons clubje van airside begeleiders het werk een stuk veiliger: er was voldoende ruimte om met de gasten over het platform te lopen, ruim om alle draaiende voorwerpen heen.

Uiteindelijk kozen zo’n 75 kinderen het luchtruim, vaak begeleid door hun zenuwachtige ouders en broertjes en zusjes. Stuk voor stuk kwamen ze met de grootste glimlach die je voor kunt stellen uit het vliegtuig. Dat is als piloot overigens niet moeilijk: zelf heb je ook nog elke keer die glimlach!

De dag verliep vlotjes en ruim binnen schema hadden alle kinderen gevlogen. Een heerlijke dag, waarin je je passie kan delen en kinderen de dag van hun leven kan geven: dat maakt alle vermoeide voeten en rood gebakken lichaamsdelen van de lentezon meer dan goed. Volgend jaar weer! Een officieel verslag vind je op de site van de Stichting Hoogvliegers.


2 Responses to “Grote Hoogvliegersdag Eindhoven 2012”

  1. Marcel Says:

    Mooi verhaal. Gaaf om te mogen doen!

  2. Rob Says:

    Inderdaad erg leuk om bij te zijn!!

    Top dag gehad :-)

Geef je reactie