Omvliegfactor review: Air & Space museum Le Bourget

Posted by Ralf on december 23rd, 2013 filed in Review

Bij vliegveld Le Bourget, tegen de stad Parijs, ligt het nationale Air & Space musuem van Frankrijk. Toegang is betaald of gratis, afhankelijk wat je allemaal wil zien; ik had een aantal topstukken (zoals de Concorde) al van binnen gezien en had ik niet de hele dag de tijd, dus ik koos voor de gratis toegang.

IMG_0606

Ook al is het gratis, melden bij de kassa is wel verplicht. Na de standaard vragen over waar je vandaan komt en of je echt niet wil betalen, krijg je een kaartje en kan je het museum in. Het museum zelf zijn een aantal hangars waar flink wat vliegtuigen staan. Het zijn veelal klassiekers, aangevuld met toestellen van Franse makelij.

IMG_0624

Als je alle hangars wil zien, ben je een flinke wandeling verder. De opzet is ook voor mensen die de Franse taal niet zo machtig zijn niet ideaal: de meeste uitleg is alleen in het Frans te lezen.

Ook buiten staat een en ander opgesteld; straaljagers, een jumbojet en de Ariane raket. Het ruikt er -lekker- naar jetfuel.

IMG_0608

IMG_0610

IMG_0613

Tussen alle bekende vliegtuigen in de hangars, vind je ook enkele speciale types van vlieg- en wapentuig.

IMG_0615

De Concorde staat er uiteraard ook, al is het met minder uitleg dan in het museum in Schotland. Een bezoek aan het interieur is mogelijk, tegen betaling.

IMG_0616

Ik vond het museum wat tegenvallen, in ieder geval het gratis deel. Tenzij je heel erg geinteresseerd bent om de verschillende type vliegtuigen nauwkeurig te bestuderen is, ben je hier met een 2 uur wel klaar. Zeker geen dagbesteding, maar goed voor als je in de buurt bent en het weer is niet ideaal om door Parijs te slenteren.

IMG_0627

Naam: Musee Air & Space
Lokatie: Aeroport Paris – Le Bourget
Toegang: Maandagen gesloten. Open vanaf 10:00 – 17:00 / 18:00
Prijs: Gratis, betaald voor extra toegang.

Omvliegfactor:

Geef je reactie