Eindhoven van boven

Na de hele maand november niet gevlogen te hebben wegens tijdgebrek (en het weer), kon ik de landingswielen weer eens strekken. Het weer was wat onvoorspelbaar, maar na wat mist in de ochtend trok het open. En hoe! Een mooi moment om Eindhoven eens van boven te bekijken. Op naar het vliegveld!

IMG_0064

Ik kon na controle van het vliegtuig als eerste van de vliegclub weg; er was voor de eerste uren geen commercieel vliegverkeer in aantocht, dus het luchtruim was helemaal voor de general aviation toestellen. Ik koos voor een Whisky departure, richting Tilburg.

Op weg naar Whisky:

IMG_0009

Tilburg:
IMG_0015

Het zicht pas prima, de lucht super stabiel. Na Whisky klom ik door tot 2000 voet, en tegen de tijd dat ik bij Den Bosch was, vroeg ik aan Eindhoven Tower toestemming om een direct November. Dat was geen probleem, en op die manier vloog ik rustig naar het centrum van Eindhoven, de centerline van Runway 21 doorkruisend, waar iemand met touch & go’s bezig was.

IMG_0018

Richting Eindhoven was het zicht slechter door de laaghangende zon, maar de verkeersleiding hielp prima om het overige verkeer, waaronder een helikopter boven Eindhoven te spotten. Prima hulp!

Hoewel ik al jaren vlieg en nog meer jaren in Eindhoven woon, was ik eigenlijk nog nooit lange tijd boven Eindhoven centrum gaan vliegen. Dus met toestemming vloog ik op 2000 voet een aantal orbits. Lager is mijn inziens niet verantwoord mocht je een motorstoring krijgen. Dat leverde, ondanks de wat slechte focus van de camera, leuke beelden op:

Overzicht van de stad op 2000 voet:
IMG_0035

Evoluon:
IMG_0029

Eindhoven centrum:
IMG_0062

Het NS station:
IMG_0055

Cafetaria de Willem, rechts daarvan het Philips stadion:
IMG_0069

Na een kwartier rondjes draaien boven Eindhoven was het weer tijd voor de landing: Via Victor (Veldhoven) en Mike (de McDonalds van Veldhoven) mocht ik een circuit draaien aan de andere kant van de baan. Die vlieg je niet vaak, goede oefening; ik kwam wat hoog binnen op short final, maar met volle flaps was die hoogte er zo uit en kon ik mijn landing netjes net na de baandrempel afronden. Prachtig uurtje op de teller, met onverwacht mooi weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *