Kroon op het werk

Posted by Ralf on april 21st, 2013 filed in Vluchtverslagen

Na een succesvolle hoogvliegers dag op zaterdag, stond ik zondagmiddag weer op het vliegveld. Dit keer niet als marshaller, maar om zelf te vliegen.

De lucht was niet zo strak blauw als op zaterdag, maar de wolken zaten hoog en de wind was zeer kalm: prima om even een uurtje te vliegen. Op naar het vliegveld!

Op de vliegclub was het erg rustig; een paar langere vluchten waren onderweg, maar voor de rest was er weinig activiteit. Terwijl ik wachtte op de terugkomst van het door mij gereserveerde toestel kletste ik even bij met Rob, de vliegcoordinator van die dag en met wie ik eind 2011 naar Duitsland vloog.

Wat peut in het toestel, vliegplan in het systeem, nog een inspectie van het toestel en ik kon vertrekken: de baan was net van richting gedraaid, dat scheelde weer taxi-en. Clear for take-off en ik kon weg!

Na het vliegen van de Tango departure, koos ik de richting van Tilburg en Waalwijk. Al snel zag ik de Efteling liggen. Daar was een paar dagen eerder een kroon op de pagode gezet.

IMG_0531

Een groot deel van de Efteling ligt in de CTR van Gilze-Rijen. In het weekend moet je toestemming aan DutchMil Info vragen; die gaven dat snel, en precies op dat moment ging de pagode ook omhoog. Prima foto-moment!

IMG_0513

Bij een van de orbits zag je het Raveleijn theater, waar ze de laatste hand aan een vernieuwing aan het leggen waren.

IMG_0534

Na nog wat rondjes boven de Efteling zette ik koers naar Den Bosch. Dat was gewoon een lekker stukje vliegen; niets speciaals, al zijn de Loonse en Drunense duinen altijd schitterend om te zien.

IMG_0542

Vanuit Den Bosch was het weer koers naar het vliegveld van Eindhoven; een Tango arrival, en dit keer -dat komt niet heel vaak voor in Eindhoven- kon ik zonder vertraging een mooie landing maken, met een nette stallwarning net voor touchdown; de kroon op het werk na een mooie vlucht.

IMG_0546


One Response to “Kroon op het werk”

  1. Jan en Bets Says:

    Had even gezwaaid boven de camping

Geef je reactie