Hoogvliegersdag Eindhoven 2013

Normaal trapt Eindhoven het Hoogvliegers seizoen af. Dit jaar helaas niet: koud weer en veel wind gooide roet in het eten. Met veel inspanning van de organisatie werd de dag verplaatst naar 20 april: en met succes! Stralend weer en meer dan 60 kinderen die voor een dag piloot konden zijn.

Als vrijwilliger draai ik al een aantal jaar mee in het circuit voor de hoogvliegersdagen in Eindhoven; elk jaar als airside begeleider, waarbij je kinderen en ouders van en naar het vliegtuig begeleidt. Dit jaar was ik marshaller: het begeleiden van inkomend en uitgaand verkeer. Een mooie rol!

IMG_0503

De dag begon vroeg; om 7 uur op de vliegbasis Eindhoven om de boel op te bouwen en de dag door te spreken. De prachtige terminal van de militaire vliegbasis was het decor, en dat maakt het opbouwen een makkie. Buiten werd de parkeerplanning doorgenomen; duidelijk werd dat ondanks een stralend zonnetje, de forse wind het behoorlijk koud maakte. Gelukkig stond de wind redelijk recht op de runway, dus geen extreme crosswind landingen voor de nieuwe hoogvliegertjes!

Hoe de dag verliep, kun je lezen op het verslag van de Grote Dag Eindhoven. Foto’s van de officiele Hoogvliegers fotografen vind je hier.

Als marshaller hadden we het druk, maar ook gezellig; het opstarten en taxien van de toestellen ging, na wat instructies bij sommige piloten die dit wat minder gewend zijn, prima. We konden de dag zonder incidenten afsluiten, dankzij de samenwerking tussen luchtverkeersleiding, piloten en marshallers. Een compliment voor eenieder!

IMG_0502

Na een lange dag, met bijna 100 vluchten konden we tevreden (en met een bruin/rode kop van de scherpe zon) terugkijken op een fantastische dag. Volgend jaar ben ik er weer bij!

IMG_0549

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Divers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *