Vlucht 1: korte navigaties en landingen

Posted by Ralf on november 21st, 2009 filed in Vluchtverslagen

Nadat de vlucht vorige week niet doorging vanwege te de harde wind, kon de vlucht vandaag wel doorgang vinden. Ik had nog een gaatje kunnen vinden in de planning en voor 2 uur een toestel kunnen reserveren. Ik besloot te gaan vliegen zonder passagier.

Om te leren werken met m’n GPS systeem had ik een korte navigatie gepland, via 2 VORs (radionavigatie bakens). Stel dat mijn GPS niet zou werken, dan had ik altijd nog de normale kaart met de route, en VORs om via te navigeren. De wind vanaf 1000 voet hoogte was sterker dan aangegeven in de weersvoorspellingen, dus ik moest wat extra corrigeren om op geplande route te blijven. Hoogte houden ging goed, de lucht was super stabiel. De luchtverkeersleider hield ook iedereen goed in de gaten en regelmatig kwam er ‘traffic information’. Je bent zelf verantwoordelijk voor voldoende scheiding tussen andere toestellen en jezelf; alle extra informatie is meegenomen!

Na beide VORs te hebben bezocht kwam ik na zo’n 40 minuten vliegen weer boven mijn eigen vertrouwde vliegveldje aan. Het was niet erg druk in het circuit, dus ik besloot nog 2 touch and go’s te maken voordat ik mijn eerste vlucht als volledig gebrevetteerd piloot in het logboek kon bijschrijven.

Het is nog even wennen dat ik niet aan een instructeur toestemming hoef te vragen, maar gewoon kan vertrekken. Een ultiem gevoel van vrijheid! Binnenkort start ik ook met de lessen voor de Cessna 172 voor uitbreiding van de Mickey Airlines vloot. En uiteraard zullen ook de eerste passagiers aan boord verwelkomd worden.


One Response to “Vlucht 1: korte navigaties en landingen”

  1. Mickey Airlines » 1 jaar PPL Says:

    […] eerste vlucht met volledige […]

Geef je reactie