Vlucht 1: cancelled

Posted by Ralf on november 18th, 2009 filed in Terlering

Na een paar weken voor de brievenbus liggen kwam dan afgelopen week mijn brevet binnen. Goed gevoel dat ik nu SEP(land) bevoegdheid heb. Meteen voor het weekend een toestel gereserveerd!

Het weer was prachtig om te zien, maar de wind was net te sterk. Het toestel heeft windlimieten waarmee je nog mag landen. Daar schommelde het wel net onder, maar wel met een flinke crosswind.

Naast de technische limieten van het toestel heb je ook je eigen limieten: wat ben je gewend? Die liggen zeker in het begin een stuk lager dan de technische limieten.

Dus de verstandige schoenen aangetrokken en mijn vlucht afgezegd. Je kunt beter op de grond staan en liever in de lucht zijn, dan in de lucht zijn en liever op de grond staan…

Je merkt wel hoe graag je wil vliegen. Ik las ergens de tip dat je in je vliegboek je eigen limieten (voor wind, wolkenbasis, zicht etc) moet opschrijven. Dan heb je bij twijfel een referentie. Zeker als je passagiers mee wil nemen, kan de druk om toch te vliegen hoger zijn. Zo’n overzicht van de limieten helpt dan om de uitgestelde vlucht aan je passagiers uit te leggen.

De volgende vluchten staan alweer ingeboekt, maar met de huidige wind (en vooral de windstoten die er soms zijn), kan het misschien nog wel even duren voordat mijn nieuwe brevet daadwerkelijk de lucht in gaat.

Geef je reactie