Geslaagd!

Posted by Ralf on oktober 31st, 2009 filed in Opleiding

Na een korte vlucht met mijn examinator vandaag ben ik nu volledig geslaagd voor mijn PPL ; Ik heb een ‘licence to learn’ zoals ze dat zeggen, want leren vliegen, dat doe je ook -en vooral- na je opleiding.

In eerste instantie stond het examen gepland op vrijdag ochtend, maar de mist en laaghangende bewolking op donderdag en de voorspellingen voor vrijdag zorgden ervoor dat we besloten dat zaterdag een betere dag was.

Dus na een extra dag zenuwen, stond ik vandaag vroeg op om het weer te bekijken. En warempel: nauwelijks mist, bewolking was hoog genoeg. Dus op naar het vliegveld! Toestel klaargezet en de examinator afgewacht.

Na wat administratie (identiteits controle, controle medische keuring en dergelijke) konden we vertrekken. De zenuwen speelden een kleine rol, waardoor ik tijdens de vlucht een aantal schoonheidsfoutjes maakte, die ik normaal niet maak. Gelukkig keek de examinator daar doorheen en na zo’n 40 minuten vliegen vertelde hij in vlucht dat ik geslaagd was. Met het verzoek of hij de laatste landing mocht maken. Uiteraard!

Omdat het nog vroeg was, was het rustig op het vliegveld, dus na een paar felicitaties ben ik vrij snel weer gegaan om thuis alle papieren op te sturen om het brevet aan te vragen.

De komende weken ga ik voor de brievenbus liggen, wachtend op dat papiertje waar ik anderhalf jaar voor gestudeerd en gezweet hebt. Mickey Airlines is a go!


One Response to “Geslaagd!”

  1. Mickey Airlines » Verlengen bevoegdverklaring SEP(Land) Says:

    […] = "google_plusone,twitter,facebook_like";31 oktober is het precies 2 jaar geleden dat ik mijn vliegbrevet haalde. Het brevet zelf is 5 jaar geldig, maar per onderdeel van je opleiding heb je ook nog allerlei […]

Geef je reactie