1 jaar PPL

Een jaar geleden haalde ik eind oktober mijn PPL, en na de afhandeling van de administratie viel begin november mijn brevet in de brievenbus. Sinds een jaar ben ik dus gebrevetteerd piloot en heb ik menige vlucht mogen uitvoeren. En nog meer vluchten mogen annuleren wegens -net name- slecht weer. In totaal vloog ik iets meer dan 29 uur. Een overzicht van een aantal mooie vluchten van het afgelopen jaar.

 • De eerste vlucht met volledige bevoegdheid
 • Vliegen over een besneeuwd landschap
 • Vliegen in USA met een vlucht over de Grand Canyon.
 • De eerste lange vlucht, naar Straatsburg.
 • Dieptepunten waren er natuurlijk ook: van kleine dieptepunten zoals een vlucht die op het laatste moment niet door kan gaan, tot een zwart moment: het overlijden van 2 vliegvrienden in Hasselt. Het kostte op dat moment even wat moeite om weer in een vliegtuig te stappen.

  Natuurlijk is elke vlucht even mooi: elke minuut in de lucht is een moment van ontspannen en genieten. Maar ook leren. En beseffen dat je een van de mooiste “beroepen” uitoefent; de verwondering bij je passagiers die vaak voor het eerst vliegen en genieten van het uitzicht op de grond.

  Voor mijn tweede jaar als piloot staat er nog voldoende op stapel: de conversie afmaken van het vliegen in een laagdekker, het bezoeken van meer vliegvelden in binnen- en buitenland en op die manier mijn persoonlijke actieradius vergroten. Via dit weblog hou ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen!

  Gepubliceerd op
  Gecategoriseerd als Divers

  2 reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *