Papa Tango India Mike

Posted by Ralf on november 2nd, 2014 filed in Vluchtverslagen

Mijn vorige vlucht was alweer ruim een maand geleden. In de tussentijd werd ik vader, dus ik was even uit de lucht. Of, als je naar de luiers kijkt, in de lucht. Hoe dan ook, tijd om weer eens het luchtruim te kiezen,op naar het vliegveld!

IMG_2081

De eerste dag in november was een fantastische dag om te vliegen, dus in Eindhoven was het behoorlijk druk. Daarbij was ook de normale taxi-baan afgesloten, dus het was even goed samenwerken om de runway te bereiken. Cleared for take-off, Tango departure.

IMG_2073

Het weer in de lucht was prima, lekker rustig. Er stond een stevig windje op hoogte, maar die was in de rug, dus met een groundspeed van 130 knopen schoof ik richting Den Bosch, Zaltbommel en uiteindelijk Tiel.

IMG_2075

Na Tiel was een een steep turn, en zette ik koers naar Gorinchem. De wolken waren niet aanwezig, of zaten enorm hoog, dus even gas en doorstijgen naar bijna 5000 voet.

IMG_2085

Op de Dutchmill frequentie was het meer dan druk, meer dan de helft van de toestellen was op weg naar Texel, daar moet het aardig druk zijn geweest vandaag.

Na Gorinchem werd de koers Waalwijk, langzaam dalend om vanuit Waalwijk weer koers te zetten naar Tango.

IMG_2086

In de arrival werd ik lang op 1500 voet gehouden, voor voldoende separatie met de PH-ZLV, die op weg ging naar Midden-Zeeland. Daarna kon ik dalen naar 800 voet, het circuit in en met een boterzachte landing (met stallwarning net voordat de wielen de grond raakten), was mijn eerste vlucht als bevlogen papa een feit. Nu die Maxi-Cosi nog testen in het vliegtuig…


One Response to “Papa Tango India Mike”

  1. Mickey Airlines » Jaaroverzicht 2014 Says:

    […] tegendeel is waar. Prive was 2014 een jaar van veel verandering, gelukkig met name positief. Die positieve verandering zorgde wel voor een daling in het aantal vlieguren, met name in de tweede helft van het jaar. […]

Geef je reactie