Boek review: Piloot van goed en kwaad

Joost Conijn is een avonturier en kunstenaar. Met zelfgebouwde vehikels probeert hij de grenzen op te zoeken. En te overwinnen. Ditmaal als piloot: met een zelfgebouwd vliegtuig probeert hij Afrika te doorkruisen. Dit boek is het verslag van die poging.

Het boek leest weg als een spannend jongensboek: Joost kan treffend de omstandigheden en de angsten die hij overwint beschrijven; vanaf de eerste paar pagina’s word je meegesleurd in zijn verhaal.

Als piloot lees je ook met stijgende verbazing over de risico’s die hij neemt en welke (ongeschreven) wetten hij allemaal overtreedt om zijn droom werkelijkheid te laten worden: veel ervaring als piloot heeft hij niet voordat hij aan deze reis begint: een aantal basisconcepten van vliegen en goed vliegmanschap zijn hem onbekend. Als medegebruiker van het luchtruim wekt dat wel irritatie op: aan de andere kant: Vliegers zijn liegers: en wellicht is met de waarheid wat gespeeld om het geheel wat spannender te laten klinken.

En spannend is het zeker: Joost komt regelmatig in handen van de lokale militairen, die hem zonder uitzondering in eerste instantie vijandig benaderen (“welke gek komt er nu met een vliegtuigje dit land binnen? Dat doe je niet voor de lol!”), maar meestal komt het snel goed en worden ze de grootste vrienden.

Een prima spannend vliegboek, om een aantal avonden eens goed voor te gaan zitten. Het abrupte einde is wel wat jammer; alsof hij geen tijd meer had om meer te schrijven, alsof hij er genoeg van had om het verder uit te werken. Alsof er Disney-stijl nog een deel 2 komt. We zullen het zien, maar voorlopig kan je genieten van dit deel.

Titel: Piloot van goed en kwaad

Auteur: Joost Conijn
ISBN: 9789023474425
Prijs: EUR 19.90 bij bol.com

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *