Nijmegen vanuit de lucht

Posted by Ralf on december 12th, 2011 filed in Vluchtverslagen

Vandaag was het prachtig weer, met een voorspelbare wind en de bewolking hoog. Er bleek ook nog eens in Eindhoven een toestel beschikbaar te zijn, dus niets stond in de weg voor een mooie korte vlucht.

De bestemming van deze vlucht was Nijmegen; op de vlucht van een aantal weken geleden vloog ik daar ook al, maar had toen weinig tijd om van het uitzicht te genieten. Op naar het vliegveld!

Op het vliegveld in Eindhoven was het nog erg rustig in de ochtend, en na controle van het vliegtuig kon ik al snel richting de start- en landingsbaan; ik moest nog even een Transavia kist voor laten gaan die net geland was maar daarna was ik cleared for take-off !

Al snel had ik de 1000 voet bereikt: ik zat alleen in het toestel en de brandstoftanks waren voor de helft gevuld en dat verschil was duidelijk merkbaar. Ik vloog de Tango departure richting het noorden en nam afscheid van Eindhoven Tower, om me even kort te melden bij DutchMil. Daar was het een en al vrolijkheid: een enthousiaste controller hielp iedereen, ook met verzoeken die ze normaal niet inwilligen: super service!

Via Den Bosch en Oss vloog ik richting de Waalbrug; daar was goed te zien dat er een extra brug aangelegd wordt.

Nijmegen kwam al snel dichterbij, en ik pakte als keerpunt de NXP fabrieken en de campus die daarbij hoort: makkelijk te herkennen vanuit de lucht!

De lucht was prachtig om te zien; erg rustig. Op 3000 voet zat wel wat turbulentie, maar slechts heel licht. Tegen de wind in kroop ik weer terug richting Den Bosch.

Den Bosch was met het provinciehuis makkelijk te spotten, en ik vloog daarna een stukje de A65/N65 af richting Tilburg, ondertussen dalend naar 1500 voet; ik nam weer contact met Eindhoven op, daar was het nog steeds rustig, dus ik kon zonder problemen mijn arrival vliegen. Punt Tango werd gespot.

Op downwind kreeg ik al te horen dat ik number 1 was, en niet veel later kreeg ik m’n ‘cleared to land’. De wind was wel wat sterker geworden, dus een mooie crosswind landing was het doel. Dat lukte aardig: eerst het linkerwiel, daarna het rechterwiel gevolgd door het neuswiel: bijna uit het boekje: ik stond niet helemaal op de centerline. Maar in Eindhoven is dat het probleem niet, ruimte genoeg…

Een goed begin van de dag, een mooie afsluiter van de week!


2 Responses to “Nijmegen vanuit de lucht”

  1. Geert Says:

    Die campus rond NXP is inderdaad erg goed zichtbaar, mooi alternatief voor Ameland! ;-)

  2. Andy Says:

    Zeg, om zo’n foto te maken, moet je toch even ‘handsfree’ vliegen…of zet je em dan op cruisecontrol ? (serieuze vraag, ik ben een noob op het gebied van vliegen :-) )

Geef je reactie