Boek review: Nijntje vliegt

Piloot is een fascinerend beroep, hobby of zelfs beiden. Niet alleen voor de piloot, maar zeker ook voor kinderen: kinderen kijken vol spanning naar de lucht en spotten vliegtuigen vaak sneller dan volwassenen. Bij de grote dagen van stichting Hoogvliegers zie je de kinderen genieten van hun vlucht. Maar hoe bereid je kinderen voor op een vlucht? Het boek “Nijntje vliegt” helpt daarbij.

De Nijntje serie van boeken helpt kinderen vaak om iets te begrijpen, en Nijntje vliegt is geen uitzondering. Het verhaal is dat Nijntje een oom heeft die piloot is en Nijntje meeneemt op een vlucht. Daarbij zien ze vanuit de lucht allerlei landschappen. En zoals het hoort: de vlucht duurt natuurlijk veel te kort en Nijntje wil graag snel nog een keer mee. Zoals je ziet, het is naar waarheid geschreven!

Het boek is niet echt geschikt om kinderen voor te bereiden op een vlucht met een groot vliegtuig: de ervaring van zo’n reis (inchecken, douane, wachten) is natuurlijk anders dan een vlucht met een sportvliegtuigje. Maar wil je je eigen jonge kinderen, die van familie of vrienden enthousiast laten worden voor een vlucht met “Oom vliegenier”? Dan is “Nijntje vliegt” een leuk kado om te geven. Mijn nichtjes waren enthousiast. Nu de ouders nog overtuigen…

Titel: Nijntje vliegt
Auteur: Dick Bruna
ISBN: 9789073991859
Prijs: EUR 5.95 bij bol.com

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *