Een nieuwe bestemming

De procedures om een vliegveld te starten zijn lang, en moeizaam. Je zult dus eerder een vliegveld zien sluiten dan dat het geopend wordt. Gelukkig gebeurt het wel eens dat er een nieuw vliegveld op de to-fly-to lijst bijgeschreven kan worden, en dit maal ook nog in Nederland: Nabij Venlo is recent een nieuw vliegveld actief geworden: Trafficport Venlo.

Het vliegveld werd al enkele jaren gebruikt voor lokale vluchten en voor micro-light toestellen. Maar sinds een aantal maanden mag je ook met je SEP toestel (max 6 personen) een bezoekje brengen. Het is PPR . Vanuit de lucht is het veld relatief makkelijk te vinden, een korte asfaltbaan parallel aan de A67, ten westen van Venlo. Op de website staat een approach chart. Meer informatie over het vliegveld zelf vind je op dezelfde website.

Het vliegveld heeft nog geen vaste ICAO code, en dat betekent dat je op je vluchtplan (indien je dat nodig hebt) wat extra informatie moet toevoegen.

Vul bij respectievelijk het departure, destination en/of alternate aerodrome veld ZZZZ in en vul de rest in, in veld 18 (Other information). Gebruik hiervoor de volgende afkortingen:

– DEP/EHTRAFP

– DEST/EHTRAFP

– ALTN/EHTRAFP

In je logboek vul je ZZZZ in als bestemming en vertrek luchthaven. Uiteraard kun je in de remarks EHTRAFP melden, zodat je later nog kunt herleiden waar je geweest bent. Men weet nog niet wanneer de definitieve ICAO code beschikbaar komt. Maar laat je dat niet weerhouden om daar eens te landen;

Vliegvrienden Hans en Rob maakten al een tripje naar Venlo en plaatsten een impressie op Youtube.

Ik ga hem op mijn to-fly-to lijst zetten: een mooie nieuwe bestemming!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Divers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *