Book recensie: In-flight confidential

Posted by Ralf on juni 20th, 2011 filed in Review

De wereld van de luchtvaart fascineert mensen al 100 jaar. De naam jetset komt uit de tijd dat vliegen en gevlogen worden alleen nog betaalbaar was voor de rich & famous. Piloten waren status symbolen van macht en mannelijkheid, en stewardessen waren letterlijk vrouwen van de wereld.

Met de komst van low cost carriers kan tegenwoordig iedereen de geur van jetset (en JET-A1 fuel) opsnuiven en is de utopie rondom een baan in de luchtvaart wel iets afgenomen. Maar het lonkt nog steeds: een groot deel van het dagelijks leven van de mensen op de grond en in de lucht blijft mysterieus.

Het boek: In-flight confidential beweert een boekje open te doen over de wereld achter de cockpit deuren, in de restricted area’s van vliegvelden en de hotelkamers van de luxe hotels nabij vliegvelden.

Het eerste deel van het boek leest lekker weg: een verzameling van verhalen die niet zouden misstaan in de gemiddelde anekdote van een piloot na iets teveel alcohol (“there I was, one wing fallen off, engine failing but I managed to land in a 60knot crosswind…”) : het waarheidsgehalte is soms ver te zoeken, maar het is wel vermakelijke kost.

Het tweede deel van het boek valt echter tegen: het is een verzameling van korte anekdotes die je vaak al eerder ergens gelezen hebt: veel grappen over ATC communicatie die je ook op Internet op vele websites vindt.

Mocht je die grappen nog niet kennen, dan is het boek een goed tijdverdrijf terwijl je wacht op beter weer om te vliegen, of als je als PAX vliegt met een lijnvlucht die weer eens vertraging heeft opgelopen. Verwacht verder geen diepgaande nieuwe inzichten, maar een aantal keer per uur een glimlach op je gezicht.

In-Flight Confidential
ISBN: 9781906635435
Prijs: 10.99 EUR bij Bol.com

Geef je reactie