Vliegen in USA (2)

Vliegen in de USA met een Europees brevet vergt enige voorbereiding. In het vorige artikel ging ik in op de administratieve voorbereiding. In dit artikel ga ik verder met het vervolg: de praktische voorbereiding en uitvoering.

De administratie lijkt geregeld, je hebt een afspraak met de FSDO. Omdat je al een brevet hebt, hoef je geen TSA goedkeuring te hebben, dit scheelt flink wat werk en geld. Op het afgesproken moment meld je je bij de FSDO. Neem je brevet, paspoort, medische keuring, de bevestigingsbrief en je logboek mee.

Daar krijg je weer een formulier dat je in moet vullen met al je gegevens. Er worden ook gegevens als lengte en gewicht gevraagd. Belangrijk is om die gegevens in Amerikaanse standaard in te vullen, dus in inches en pounds (lbs). Tijdens mijn afspraak wist ik dat niet, maar ze zijn erg behulpzaam om je te helpen met het omrekenen daarvan.

Op het formulier moet je ook een aantal gegevens over je logboek invullen, zoals PIC tijd, Total Time en solo tijd. Reken deze dus vooraf ook even uit. Je mag het in hele uren invullen.

Na controle van de administratie krijg je dan een “Temporary Airman Certificate”. Na een aantal weken sturen ze je permanente bewijs toe via reguliere post. Let wel: dit is slechts een licentie dat geldig is zolang je Europese licentie geldig is. Je moet dus ook in Amerika je Europese licentie bij je dragen. Dit wordt ook duidelijk vermeld op je Amerikaanse licentie.

Tijdens de voorbereiding voor mijn Amerikaans avontuur was er wat onduidelijkheid of een flight review nodig was. Een flight review is normaliter een 2-jaarlijkse vlucht en theorietest, enigszins vergelijkbaar met de 2-jaarlijkse vlucht met een instructeur die je in Europa moet doen.

De ‘inspector’ die ik sprak bij de FSDO was er heel duidelijk over: een flight review is noodzakelijk voordat je je eerste vlucht alleen uitvoert, en daarna ook elke 2 jaar. Sowieso is dit een verstandig plan met eventuele verzekeringen en dergelijke: het luchtruim en manier van communiceren is in Amerika toch net wat anders dus dat deel van de theorie is zeker nuttig om regelmatig te herhalen.

In het volgende artikel in deze serie ga ik in op die flight review.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Howto

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *