Vliegen in USA (1)

Een van de leuke dingen van je vliegbrevet is dat je ook op vakanties of als je voor je werk in het buitenland bent, je daar ook eens een vliegtuig kunt pakken. Je hebt immers een wereldwijd brevet toch?

Niet helemaal waar; Je PPL of CPL voldoet aan wereldwijde standaarden, maar dat betekent nog niet dat je overal zomaar een vliegtuigje kunt huren. In een serie kleine artikelen zal ik uitleggen hoe een en ander in Amerika werkt.

Om in Amerika te mogen vliegen, dien je te starten met het verkrijgen van een FAA-gelijkstelling; dit is een Amerikaans vliegbrevet (in de vorm van een plastic creditcard) dat geldig is zolang je je Europese licentie geldig houdt.

De procedure is relatief simpel: Je gaat naar de site van de FAA en vult het PDF formulier in. Met alle gevraagde gegevens (kopie van je vliegbrevet en medische keuring) stuur je dit naar hen op.

Belangrijk is dat je bij de aanvraag al weet waar je de eerste keer gaat vliegen. Daar moet je namelijk je brevet ophalen bij het lokale kantoor van de FAA.

De FAA controleert vervolgens of je brevet daadwerkelijk geldig is. Ze nemen contact op met het land waar het brevet vandaan komt. Als dat allemaal in orde is, krijg je een brief thuis dat alles in orde is.

Vervolgens neem je contact op met het kantoor van de FAA waar je je brevet gaat afhalen om een afspraak te plannen.

Zorg dat je het proces op tijd start: de FAA claimt tot 90 dagen voor dit proces. In mijn geval was het binnen 4 weken geregeld, maar reken daar niet op. De afspraak maken met het lokale FAA kantoor is super simpel: bel ze op en binnen 5 minuten is een afspraak geregeld. Super vriendelijk en alle medewerking om een voor jou geschikt tijdstip te vinden.

In een volgend artikel ga ik verder in op het vliegen in Amerika; de voorbereiding op het vliegen voordat je vertrekt en het bezoek aan het lokale FAA kantoor.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Howto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *