Les 16: Meer navigatie

Vandaag stond navigatie weer op het programma. Dit keer was het een kortere vlucht, maar de reporting points die we aandeden waren wel lastiger te herkennen. Het zicht was ook beperkt, dus de instructeur was erg benieuwd hoe het ging. 

Deze vlucht werd de radio gedeeltelijk door mij uitgevoerd. ATIS uitluisteren en het vliegveld oproepen werd nog door de instructeur gedaan. Ik moest de handelingen zoals QNH bijstellen en Squawk code instellen uitvoeren. Qua radio deed ik de position reports.

Ondanks het slechte weer kon ik de reporting points goed vinden en hadden we tijd over voor een low-pass over het vliegveld. Tussen de controller en ons ontstond even verwarring over de baan die in gebruik was (nnL of nnR). De ATIS en controller waren het niet met elkaar eens. Dit werd snel en vakkundig rechtgezet en zo deden we een low-pass over de lange asfaltbaan.

Dan weer terug richting onze eigen grasbaan, waar we na 1:25 uur vliegen weer landden via een overhead join van het veld.

Conclusie: goede vlucht. Hoogte en snelheid houden gaat nu al een stuk beter. Radio erbij was ook niet super belastend. Het navigeren op de kaart gaat mij ook steeds beter af. Volgende les gaan we weer wat verder (en dus langer) navigeren. Voor mijzelf ook maar eens het brandstof verbruik en eventueel de ‘weight & balance’ gaan berekenen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *