Les 10: meer solo en flapless landing

Les 10 stond in het teken van het verbeteren van de landing. Eerst mocht ik een paar landingen uitvoeren met de instructeur aan boord. Dat ging goed. Daarna een flapless landing. Om je je kleppen niet gebruikt, moet je de neusstand van het vliegtuig wat hoger zetten en iets sneller vliegen. Door die hoge neusstand zie je echter een stuk minder, bv de landingsbaan ;-)   Dit maakt het wel even lastig. Na de flapless landing een full stop en de instructeur verliet het vliegtuig. Ik vertrok weer (solo!). Doel was om touch & go’s te maken en zodanig dat de touch op het punt was waar de instructeur stond. Intussen was de zon gaan schijnen en werd de aarde snel verwarmd, wat flink wat turbulentie veroorzaakte. Ik moest behoorlijk werken om het vliegtuig recht te houden tijdens take-off en landing.  De landingen zelf waren daardoor niet altijd even super. Ik was er zelf niet echt tevreden over. In downwind houd ik wel steeds beter de hoogte vast, en gebruik ook steeds meer het trim-wiel om het vliegtuig af te trimmen. Hiermee ontlast je jezelf. Volgende les focussen we nog op landingen, daarna gaan we een navigatievlucht doen. De route heb ik al doorgekregen, die moet ik de komende dagen gaan voorbereiden.  

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *