Les 11: solo en meer flapless

Posted by Ralf on september 21st, 2008 filed in Opleiding

Na de demonstratie flapless landingen vorige les, was het nu aan mij de beurt om in solo flapless te landen. Na een aantal oefenlandingen en go-around instructies met instructeur werd ik weer alleen het luchtruim ingestuurd. Eerst een normale landing. Dat ging aardig.  Daarna flapless. Deze ging niet erg goed, ik kwam met te hoge snelheid binnen waardoor de landing vrij hard was.  Daar is nog wat meer instructie benodigd. De rest van de les normale landingen gedaan, deze gingen steeds beter, ondanks de opzettende turbulentie. Er was veel vliegverkeer vandaag, inclusief zweefvliegtuigen die van hetzelfde vliegveld gebruik maken. Veel communicatie is dan noodzakelijk: zweefvliegtuigen hebben voorrang en dus moet je van elkaar goed weten waar je je in het circuit bevindt.  Hier heb ik behoorlijk wat van opgestoken. Volgende les gaan we een navigatie doen. De komende dagen zal ik druk bezig zijn om die route voor te bereiden. Ik ben benieuwd of we de weg niet kwijtraken!  

Geef je reactie