Medische keuring

Posted by Ralf on juni 15th, 2008 filed in Opleiding

Als je wilt vliegen, moet je een medische keuring ondergaan; afhankelijk van je doelstelling ( prive piloot, commercieel, ulm, zweefvliegen) val je in een bepaalde klasse.  Prive piloot is klasse 2.  Dus mocht ik mij melden voor een klasse 2 keuring, waarbij ze gehoor, zicht, hart, longen, bloed en andere lichaamssappen aan een onderzoek onderwerpen.

De testen waren vrij simpel van opzet, en hangende het lab onderzoek van mijn bloed en dergelijke, ben ik goedgekeurd voor de klasse 2 keuring. Dat betekent dat ik -zodra de schriftelijke bevestiging binnen is- ik mijn oefenvergunning mag aanvragen. Dit is nodig om te mogen solo vliegen. Dat duurt nog wel een paar lessen, maar je kunt het maar gehad hebben.

 De medische keuring is 2 jaar geldig, dus dat geeft ook een extra push om de opleiding op tijd af te ronden.


One Response to “Medische keuring”

  1. bevestiging Says:

    […] Winkel. Uitgebreid assortiment fietsen en fiets accessoires. Zoeken. Sitemap (c) Fietstas …Mickey Airlines Medische keuringWeblog Mickey Airlines over het blijven leren tijdens mijn vliegcarriere. … Dat betekent dat ik […]

Geef je reactie