Les 3: circuit en emergency procedures

3 Maal is scheepsrecht gold ook vandaag, het weer zag er goed uit en dus kon les 3 doorgaan. De voorbereiding van het vliegtuig inclusief tanken ging volledig zelfstandig. Daarna de lucht in voor circuit training. Op papier ken ik het circuit nu helemaal, maar als je dan ook nog moet vliegen, is het wel even anders…    Tijdens het circuit vliegen heeft de instructeur een aantal noodprocedures laten zien. Tijdens het vervolg van circuit vliegen ontstond er flinke thermiek, die met name in ‘final’ erg vervelend was. Gecombineerd met mijn stuurmanskunst en vooral het gebrek daaraan ging het landen daardoor niet altijd even vlekkeloos; een keer was een go-around noodzakelijk door een thermiekbel net op het laatst. We waren overigens niet de enige die daar last van hadden, een bezoekend vliegtuig had ook 2 landingspogingen nodig om veilig aan de grond te komen.  Al met al een zeer leerzame vlucht, waaruit ook bleek hoe snel je dingen weer vergeet als je er een paar weken uitbent, en wat de invloed is van het weer op je vliegbelevenis. De thermiek zorgde ervoor dat het maar goed is dat er geen passagiers bijwaren. Aan de andere kant had ik dan wel opgelucht applaus gehad na het landen ;-) 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *