Open Deur dagen Kiewit 2015

Posted by Ralf on augustus 30th, 2015 filed in Vluchtverslagen

Elk jaar is op Kiewit, het vliegveld bij Hasselt/Zonhoven de Open Deur dagen. Geen fly-in, maar wel een hoop vliegtuigen met veel bekijks. Dit jaar was ik ook van de partij, om een aantal vluchten met mogelijke nieuwe leden te doen.

IMG_4051

De twee dagen zelf waren prachtig weer, weinig wind, maar wel tegen de 30 graden Celcius, wat het landen wat extra uitdaging gaf, een paar knopen te snel bij de landing en je staat meteen honderd meter verderop pas op de baan.

IMG_4052

De hele dag was het een komen en gaan van vliegtuigen. Ikzelf vloog zo’n 6 vluchten met passagiers, die allemaal erg enthousiast waren; hopelijk blijven er een paar plakken om zelf ook te leren vliegen.

Jaarlijks is ook de ballendrop; vanuit een vliegtuig worden balletjes gedropt op het vliegveld, die de kinderen dan mogen oprapen in ruil voor een klein aandenken. De eerste dag werden de ballen iets te vroeg gedropt; de kinderen moesten nogal een eind rennen…

IMG_4055

Met een paar uur vliegen in het logboek en een zongebruind hoofd, werd dit jaar weer succesvol afgesloten. Twee dagen rondhangen op een vliegveld; altijd fun!

IMG_4056

Geef je reactie