Efteling Baron 1898 (voet)

Een mooi punt vanuit Eindhoven om naar toe te vliegen is de Efteling, dichtbij en altijd indrukwekkend om te zien hoe zo’n pretpark er van boven uit ziet. Deze week is de opening van de nieuwe achtbaan Baron 1898 . Een mooie gelegenheid om weer eens de lucht in te gaan, en eens te kijken. Op naar het vliegveld!

De wind in Eindhoven stond met 8 knopen cross prima. Even tanken en de lucht in, mooi in lijn van de baan blijven op runway 21. Het uitzicht was meer dan schitterend!

IMG_4600

Met zo’n mooi weer is het stiekem lastig orienteren; je ziet zoveel. Maar snel vond ik de herkenningspunten om richting de Efteling te vliegen: de Loonse en Drunense duinen. En de zendmast die vlak bij de Efteling staat.

IMG_4604

Intussen riep ik Dutchmil op voor toestemming om de Gilze-Rijen CTR in te vliegen, zodat ik mooi over de nieuwe achtbaan heen kon vliegen. In stijl van de naam, op 1898 voet. Zo ongeveer dan…

IMG_4647

Steep turns en een slechte camera zorgden niet voor het meest mooie beeld, maar de Baron 1898 schittert in de zon. Binnenkort maar eens van ground-level bewonderen.

Terug naar Eindhoven was de baan gedraaid naar runway 03. Een gulfstream jet was touch & go’s aan het doen (je moet toch wat…), dus even downwind verlengen voor voldoende separatie. De wind was nog steeds cross, dus een mooi moment om de crosswind landing te oefenen: linkerwiel eerst, rechterwiel en voorwiel. Prima landing en een prima avondvluchtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *