Please hold

Posted by Ralf on juli 26th, 2015 filed in Vluchtverslagen

Na een zware storm op zaterdag, was het op zondagochtend prima weer; de wind redelijk strak in de baan, wolken op 3000 voet, en er was ook nog een toestel vrij voor een klein uurtje vliegen in Eindhoven. Dus op naar het vliegveld! De vriendelijke coordinator van zondag had het vliegtuig al uit de hangar gehaald. Dus vluchtplan erin, pre-flight inspectie, beetje peut erin om zeker genoeg brandstof te hebben en ik kon vertrekken: “request taxi to runup runway 21”. Die kreeg ik meteen.

IMG_3691

De checks daar gingen ook prima, dus al snel kon ik ‘ready for departure’ geven. Helaas zei Eindhoven Ground “hold position, 5 inbound aircraft”. Spitsuur in de vakantie. Gelukkig komen die toestellen vrij snel achter elkaar, dus na even wachten kon ik de baan op en weg.

Het zicht in de lucht wat prachtig; al het stof was de dag ervoor wel uit de lucht geregend. De lucht was ook niet turbulent, dus heerlijk vliegen!

IMG_3679

Ik vloog richting Den Bosch, eigenlijk het standaard rondje, en dan door naar Zaltbommel en omstreken. Daar was het weer tijd om om te keren, voor een Tango arrival in Eindhoven.

IMG_3685

Ik was zo’n 35 minuten onderweg; en dat is zo’n beetje gelijk aan de turn-around tijd van de 5 Low-Cost-Carriers die voor mij waren binnengekomen. Dus op downwind mocht ik wat orbits draaien terwijl 2 toestellen vertrokken.

IMG_3687

Gelukkig was Eindhoven Tower zo vriendelijk om mij te laten landen voordat de andere 3 ook konden vertrekken. Ik besloot om eens een doellanding te oefenen; dat betekent dat je op lagere snelheid dan normaal je final vliegt en zo strak mogelijk landt op de plek die je vooraf bedenkt; ik koos voor de landings strepen aan het begin van de baan. Dat ging nog aardig goed, in eerste instantie iets te hoog de flare gestart, waardoor de touchdown zelf niet helemaal perfect was, maar verder prima. Ik heb ze wel eens slechter gemaakt.

Later bleek dat iemand mijn landing ook nog gefilmd had; zie het youtube filmpje.

Weer een mooi vluchtje in het logboek erbij!

Geef je reactie