TV: Unit Luchtvaartpolitie

Zondag 2 september start om 20:00 bij RTL4 een nieuwe serie over luchtvaart: Unit Luchtvaartpolitie. Een jaar lang werden medewerkers en betrokkenen van de luchtvaartpolitie gevolgd met camera. Men belooft spectaculaire beelden vanuit de lucht, om zo het werk toe te lichten: het vangen van boeven, het redden van levens, etc.

Politieheli EC135 PH-PXA

Omroep West maakte een aantal maanden geleden al eens een korte reportage over de Luchtvaartpolitie, specifiek de helikopter divisie. De beelden van die rapportage kun je hier bekijken.

De luchtvaartpolitie doet natuurlijk ook meer dan het vangen van boeven: als piloten krijgen we soms met de luchtvaartpolitie te maken als er zaken niet goed zijn gegaan in je vlucht, en ze doen ook regelmatig onaangekondigde controles op vliegvelden om te bekijken of je je vlucht wel volgens de voorschriften voorbereid hebt en uitvoert. Wat ik gehoord heb gaat dit altijd met de nodige respect en is het vooral bedoeld om de veiligheid in de kleine luchtvaart te vergroten, en niet om “bonnen te schrijven”. Prima!

Ik ben benieuwd wat de serie gaat brengen!

Naam: Unit Luchtvaartpolitie

Wanneer: elke zondag om 20:00, RTL4

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Review

1 reactie

  1. Ze weten natuurlijk dat als men “bonnen” wil schrijven mensen dingen gaan verbergen en manipuleren, en dar is de veiligheid natuurlijk al helemaal niet mee gediend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *