Schiphol Panoramaterras

Posted by Ralf on augustus 14th, 2012 filed in Review

Als je op Schiphol bent om iemand op te halen of weg te brengen, dan kun je besluiten om eens een kijkje te nemen op het Panoramaterras. Naast een uitzicht op een deel van de luchthaven, staat er ook een Fokker 100, die je gratis kan bezoeken.

Het uitzicht op het panoramaterras is bij goed weer uitstekend; ik stond er zelf rond de avondspits met veel vertrekkende vliegtuigen, mooi in een rijtje wachtend op hun beurt. Met mij stonden er nog flink wat andere mensen, vaak met flinke camera’s in de aanslag: het is een van de betere plekken om te spotten.

Daarna was het tijd om de Fokker 100 van binnen te bekijken; dit is leuk om een keer te zien, maar als je al eens in het Aviodrome bent geweest -dat tegenwoordig weer open is-, dan voegt het weinig toe. De instrumenten die nog enige waarde hebben zijn er zelfs uitgehaald en vervangen door geprinte papieren “simulatoren”.

Je krijgt wel een deel historie te zien en er zijn delen van de vloer opengewerkt, zodat je een doorkijkje kunt nemen in het bagageruim: je hoort ook de RT van Schiphol, maar niet live; het is een opgenomen bandje dat elke 3 a 4 minuten herhaald wordt.

Voor het hele panoramaterras zou het wel leuk zijn als je dat mee zou kunnen pakken: wat is er mooier dan een “Cleared for take-off” horen en dan verderop de motoren horen brullen.

Let wel goed op de openingstijden: het terras is in de zomermaanden maar tot 20:00 ‘s avonds open, vanaf eind oktober zelfs tot 17:00. Als je toch op Schiphol bent, is het een leuke plek om de tijd door te brengen: je hoeft er mijn inziens niet voor om te rijden.

Geef je reactie