Filmpje: Visual checks en clearances in een Boeing 777

Posted by Ralf on september 26th, 2011 filed in Terlering

Als ik zelf vlieg in sportvliegtuigen, doe je tijdens je checklists voor de start een visuele check van je flightcontrols. Ik schreef hier al eerder over. Telkens als ik als passagier (PAX) in een airliner zit, vraag ik me af hoe zij die checks doen; vanuit de cockpit kunnen zij niet of nauwelijks de rolroeren zien.

Bijgaand filmpje geeft het antwoord (in ieder geval voor deze Boeing); via een camera kunnen zij de vleugels van achteren bekijken, wat ze een mooi beeld geeft van de rolroeren. Ook valt op dat een clearance voor de route over de Atlantische oceaan via een datalink gebeurt.

Al met al een leuke film van ongeveer 10 minuten over wat er zich allemaal afspeelt in de cockpit van de “grote jongens”.

Enjoy!

Geef je reactie