Weinig woorden

Posted by Ralf on juli 5th, 2010 filed in Divers

Vliegen is een veilige hobby, sport of beroep. Piloten worden getraind om vele noodsituaties te kunnen beheersen. Maar toch kan er wel eens wat misgaan.

Zondagavond 4 juli 2010 is een ULM toestel in Aero Kiewit, de vliegclub waar ik leerde vliegen, na het opstijgen in de problemen gekomen: de eerste berichten zijn dat de motor is uitgevallen. Een slechter moment kun je niet hebben….

De 2 zeer ervaren piloten hebben geprobeerd nog terug te keren naar het vliegveld, maar hebben het net niet gered: het toestel verongelukte net voor de landingsbaan en vloog meteen in brand. Er was geen redden meer aan.

Wat het extra afschuwelijk maakt is dat familie en vrienden op het terras zaten toe te kijken: het was op het eind van de dag perfect vliegweer en een lekker temperatuurtje, dus ik kan me voorstellen dat het terras volledig vol zat.

Bij elk beroep of elke hobby zijn er risico’s. Zo ook bij het vliegen. Daar moet je je bewust van zijn en daar moet je ook trainen. Maar er is altijd die ‘pech-factor’.

De komende dagen en weken zal in het teken van rouw staan. Het verlies van 2 goede piloot-vrienden: een van de 2 overleden piloten vloog enkele weken geleden ook mee naar Straatsburg. Ondertussen zal het technisch onderzoek de komende maanden moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is. Zodat we van dit verschrikkelijke ongeval ook nog hopelijk iets kunnen leren.


4 Responses to “Weinig woorden”

  1. Wmijn Says:

    Sterkte!

  2. Alain van Hoof Says:

    Wat een tragische gebeurtenis…. Sterkte ermee.

  3. Harmen Says:

    Gatver wat een naar bericht. Veel sterkte met het verlies van twee goede vrienden. Sterkte ook voor de familie.

  4. Mickey Airlines » Een uur plezier met circuits Says:

    […] omstandigheden niet kunnen vliegen. Prive was het behoorlijk druk en ik moet toegeven dat ook het ongeluk van 2 collega piloten op een van de vliegvelden waar ik regelmatig vlieg, mij even wat minder enthousiast maakte over het […]

Geef je reactie