De laatste loodjes

Posted by Ralf on augustus 25th, 2009 filed in Opleiding

Met het examen in het zicht – we vliegen tenslotte VFR… – is de tijd aangebroken voor de laatste loodjes. De afgelopen weken heb ik een aantal keer solo gevlogen om mijn vliegkunsten verder te verbeteren. Door het turbulente en warme weer was dat niet altijd even makkelijk. De ‘standaard regels’ gelden dan niet meer en dan komt het aan op inzicht. Dus erg leerzaam!

Vandaag was het weer lekker zacht, en het zicht voldoende. Dus in het begin van de avond nog even het vliegtuig opgezocht en wat precisie en flapless landingen gedaan. Die landingen waren soms nog best lastig, doordat de landing precies tegen de zon in was. En zo een uur voor sunset moet je dan redelijk turen om alles goed te zien.

Maar het ging zeker niet slecht, al waren de precisie landingen soms net een meter te vroeg.

Binnenkort twee examens: het examen Engels en dan de “vaardigheidstest”; het praktijk examen. Hierin zit ook het radiotelefonie examen inbegrepen. Dus feitelijk drie examens… Mocht dat allemaal lukken, dan is deze reis volbracht en heb ik mijn PPL binnen. Tot die tijd het weer en de zenuwen goed in de gaten houden!

Geef je reactie