Les 19: Landingen op-fris cursus

Door slecht weer zat vliegen er al een aantal weken niet in. Vandaag zag het weer er weer niet bijzonder goed uit, dus navigatie was uitgesloten. Dan circuit training; je kunt niet vaak genoeg oefenen met landen.

Eerst een normal landing, die ging vrij aardig. Daarna een flapless landing, ook vrij aardig. Vervolgens een landing zonder instrumenten, dus puur visueel voor hoogte en snelheid. Deze ging niet echt goed, ik moest behoorlijk corrigeren. Gelukkig zag ik wel zelf de benodigde correctie. Daarna weer een normal landing met een full stop. De instructeur verliet het vliegtuig en ik kon solo verder.

Ik werd me weer opnieuw bewust van het verschil tussen 1 of 2 personen in het vliegtuig, dus ik zat al snel op circuit hoogte. Tijdens het tweede circuit werd het weer slechter; je zag de buien aan komen drijven. In final leek het nog OK, dus touch & go en nog een circuit. Tijdens dat circuit kwamen de regen- en sneeuwbuien snel richting vliegveld, dus dat werd een full stop. Tijdens het aftanken begon het inderdaad te regenen en te sneeuwen. Goede timing.

Al met al was het geen verkeerde les, zeker na een aantal weken stilstand. Komende lessen gaan we weer navigeren, mits het weer het toelaat, anders blijven we lokaal om precisie landingen, flapless en noodlandingen verder te verbeteren. Het was vooral goed om weer eens in de lucht te zijn, in plaats van alleen maar theorie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *