Out-of-office: Gone flying…

Posted by Ralf on mei 11th, 2015 filed in Vluchtverslagen

Soms komen allerlei zaken samen: op het werk vroeg iemand vandaag: nog kunnen vliegen de laatste tijd? Een uurtje later zegt iemand: wat een prachtig weer; ik zou eigenlijk ‘s middags vrij moeten nemen.

En gelijk had ie: dus vliegtuig geboekt, en een uurtje eerder naar huis: Gone flying op de out-of-office… Op naar het vliegveld!

Flinke wind, maar redelijk recht in de baan: ietsjes vanuit de linkerkant. Het was redelijk warm: 24 graden volgens de ATIS; dus tijdens de start het raampje open…

IMG_2907

Ik moest even wachten op wat andere toestellen die wilden landen en vertrekken, maar daarna kon ik de lucht in, voor wat circuits. Ik had helaas niet de tijd voor een navigatievlucht, en dat was jammer, want het weer was schitterend: Den Bosch en Tilburg waren direct na take-off al prima te zien.

Wegens naderend verkeer moest ik tweemaal een orbit maken. Na de tweede orbit vroeg Eindhoven Tower: “can you accept an immediate threshold base?” “Affirm” , bochtje naar rechts en stukje verder dan normaal landen. Daarmee kon ik een naderende Transavia ruim voor zijn, scheelt weer een orbit of wat. De landing was niet heel geweldig.

Het tweede circuit had ook weer een orbit wegens een vertrekkende kist en wake turbulence. Op 800 voet waaide het behoorlijk, dus het was niet een heel mooi strakke orbit qua richting en hoogte: het was flink werken.

IMG_2913

De landing was ronduit slecht; de wind was inmiddels vlagerig geworden en kwam -besefte ik achteraf- meer vanuit rechts, terwijl het op de ATIS nog vanuit links was aangegeven. Daardoor klopte mijn crosswind compensatie niet in eerste instantie. Snel door, voor circuit 3.

IMG_2912

In dit circuit kreeg ik geen orbit, en kon ik netjes alles volgens het boekje doen. In final kreeg ik de laatste wind mee, en kon ik een landing maken zoals het hoort. Tijd om op het hoogtepunt te stoppen, maar de eerste zomerse dag van 2015 netjes afgesloten met ruim een half uur vliegen.

IMG_0137

Geef je reactie