Olympische spelen 2012

Posted by Ralf on juli 14th, 2012 filed in Terlering

Komende weken start rondom London de Olympische spelen: vele bezoekers, beroemdheden en andere snuiters komen -vaak- per vliegtuig aan om dit spektakel bij te wonen. Om dit alles in goede banen te leiden en vanuit veiligheidsoogpunt van de spelen zelf, zijn er vanaf vandaag strenge regels van kracht voor wie per vliegtuig van, naar of door het luchtruim van London wil. Het gebied bestaat uit een restricted zone, waarvoor je vooraf toestemming moet hebben, en een prohibited zone, waar je in principe niet in mag komen.

Het belangrijkste advies: vermijd London als je kunt: de vele vliegvelden rondom London zullen zwaar belast zijn met vliegverkeer, maar ook met geparkeerde vliegtuigen. Mocht je toch in London of omgeving moeten zijn per vliegtuig, dan zul je vooraf de nodige toestemming moeten regelen, veel radioverkeer moeten kunnen accepteren tijdens je vlucht en klaar staan om vertraagd of omgeleid te worden: meer dan voldoende brandstof is dus een pre.

De officiele website, waar alles op uitgelegd staat, vind je hier.

De makers van RocketRoute, waarmee je vluchten kunt plannen, bieden hulp: op hun website leggen ze uit hoe een en ander in elkaar zit, en tijdelijk kun je gratis flightplans die voldoen aan de strenge eisen indienen via hun software. De software is een aantal weken gratis te proberen, dus als je nog geen klant bent, wellicht verstandig om voor je UK vlucht een en ander te testen.

Mocht je deze zomer naar London vliegen: vlieg bewust, bereid je extra goed voor! Many happy landings!

Geef je reactie