Vliegen in Frankrijk – taalgebruik – circuit

Als je naar Frankrijk vliegt, is het niet verstandig om aan te nemen dat alle Franse vliegveldjes beschikken over een voldoende kennis van de Engelse taal. Er is nieuwe regelgeving die dit moet verbeteren, via het LPE examen.

Maar dan nog zul je merken dat veel communicatie gewoon in het Frans plaatsvindt. Je kunt dan misschien zelf wel aan de ander duidelijk maken wie je bent, waar je je bevindt en wat je van plan bent. Maar het is toch verstandig om een aantal basis begrippen te kennen om zo je situational awareness te verhogen: waar zitten al die andere toestellen?

In deze posting het circuit:

  (right-hand) downwind: vent arriere (droite)

   (right-hand) base: etape de base (droite)

    final: en finale

    In een volgende posting meer over het naderen van het vliegveld en het taxi-en op het vliegveld.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Terlering

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *