Crosswind rondje

Posted by Ralf on september 20th, 2013 filed in Vluchtverslagen

De laatste vlucht was alweer een maand geleden. Time flies when you’re having fun. Maar time’s more fun when you’re flying, dus het werd tijd voor weer een vlucht. Het weer was vandaag redelijk goed, aardig crosswindje, dus tijd om na het werk nog even te vliegen. De route was simpel: Den Bosch, dan even naar de Efteling (altijd een mooi referentiepunt) en dan terug, wellicht met nog wat crosswind landingen.

IMG_0977

In overleg met Eindhoven Tower viel dat laatste plan in het water: ze waren druk met andere toestellen bezig rond het moment van mijn vlucht, dus circuitjes zou vooral veel wachten betekenen. Fijn dat ze dat vooraf melden, scheelt weer!

Na alle controles vooraf kon ik richting de run-up area, waar je allerlei controles rondom de motor uitvoert. Ik meldde “ready for departure” en werd overgezet naar de tower. Normaliter krijg je dan een “taxi to holding point Bravo” of een “line-up and wait”. Maar in dit geval was het meteen “cleared for take-off”. Blijkbaar even rustig, dus taxi-en naar de runway en weg! De wolken zaten in ieder geval hoog genoeg om goed te kunnen vliegen.

IMG_0939

Na Boxtel was Den Bosch niet te missen met het provinciehuis. Met voldoende hoogte vloog ik over Den Bosch heen: het viel op dat het centrum vrij klein is, met veel industrie vlak tegen de stad aan.

IMG_0946

De lokatie van Heijmans is goed zichtbaar met hun gele machines.

IMG_0956

De Brabanthallen zijn ook duidelijk herkenbaar; gezien de lege parkeerplaatsen was er geen evenement bezig.

IMG_0957

Ik verlegde de koers naar Waalwijk, Tilburg en omstreken. Ik zat inmiddels al wat hoger, dus wat dichter bij de wolken. Blijft indrukwekkend.

IMG_0958

IMG_0960

Na even speuren zag ik het hotel van de Efteling. Die parkeerplaats stond wat voller dan die van de Brabanthallen.

IMG_0968

Zorgvuldig de CTR van Gilze-Rije vermijdend zette ik weer koers richting Eindhoven. Via de prachtige Loons en Drunense duinen kwam ik weer in de CTR van Eindhoven terecht. Er was opposite traffic op de VFR route, dat werd netjes gemeld door de toren; het toestel zelf heb ik niet gezien, waarschijnlijk zat het al onder mij voordat ik de oproep kreeg. De Zaon PCAS had hem ook al 500 voet onder me gespot, dus alles veilig.

IMG_0973

Als ik een beetje doorvloog en 1 landing maakte hoefde ik niet op een vertrekkend en twee aankomende kisten te komen. Geen probleem, dus circuit in, base, final en met een aardige crosswind landing (7-8 knopen) kon ik deze dag weer voldaan afsluiten. De volgende vlucht wordt waarschijnlijk de fly-in naar Rotterdam, een voor mij nieuw veld! Hopen dat het goede weer doorzet de komende weken.


One Response to “Crosswind rondje”

  1. Marcel Says:

    We zien je graag tegemoet. :-)

Geef je reactie