Review: PanoraMagique in Disneyland Resort Paris

Posted by Ralf on juni 15th, 2013 filed in Review

In Disneyland Paris, vaak ook wel EuroDisney genoemd, staat al jaren een ballon waar je voor 12 EUR de omgeving mee kan bekijken. Niet goedkoop, dus ik was reuze benieuwd of dat de prijs wel waard is. Het antwoord: Ja, maar kies je tijd slim om er optimaal van te genieten.

IMG_0630

Al jaren staat het op mijn verlanglijstje om met een vliegtuig over Disneyland heen te vliegen, maar door allerlei omstandigheden is dat er nog nooit van gekomen. Dus als compensatie koos ik dit keer het luchtruim vanuit een statische ballon, die met een touw aan de grond verbonden blijft en zo omhoog en omlaag getakeld wordt. De lucht was prima droog en al het vuil was al uit de lucht geregend de dag ervoor, dus het zicht was meer dan prima!

IMG_0555

Na een paar minuten wachten kon ik aan boord, en keek ik uit op Disney Village.

IMG_0560

Take-off!

IMG_0564

Het begin van Disney Village, met een McDonalds in de verte en Earl of Sandwich, een van de betere eet-opties in het resort. Helemaal in de verte zie je de Hollywood Tower of Terror, een van de must-do attracties.

IMG_0565

Het prachtige Hotel New York ligt er schitterend bij in de zon. De ijsbaan voor het hotel is nu verlaten, maar in de winter kun je daar prima schaatsen.

IMG_0567

Binnen een paar minuten waren we op de eindhoogte aangekomen, tijd om eens goed om me heen te kijken.

IMG_0205

Ingang van het Movies park.

IMG_0575

De Events arena, die je als bedrijf kunt afhuren voor feestjes en congressen.

IMG_0580

In de avonduren is het Disneyland park niet goed te zien door de ondergaande zon. Jammer, maar dat had ik vooraf even kunnen bedenken.

IMG_0568

De rit duurt ongeveer 10-15 minuten, en dat is voldoende tijd om alles rustig te bekijken. Er is genoeg ruimte in de ballonmand om rustig rond te lopen en alle kanten goed te bekijken. Maar de belangrijkste kant is natuurlijk wel het Disneyplan park zelf en tegen de avond gaat daar de zon dus net onder. Dus wil je het park goed op de foto krijgen en bewonderen, kies dan voor een tijd ‘s ochtends of begin van de middag. Zeker in de winter doe je er goed aan om vroeg te komen.

Geef je reactie