Review: cockpit suite in Mill

Als je aan Mill denkt, denk je in eerste instantie aan DutchMill (van Nieuw-Millingen), of DutchMil (van Military). Maar er is nog een Mill dat iets met vliegen te maken heeft: daar heeft een vliegtuig enthousiasteling een oud militair vliegtuig op poten gezet en er hotelkamers ingebouwd: Welkom in de cockpit suite!

IMG_0459

het vliegtuig is onderdeel van een hotel, dus inchecken gaat gewoon bij een normale hotelreceptie. Vanuit daar word je begeleid naar het vliegtuig en krijg je de werking uitgelegd. Natuurlijk met een leuk verhaal in vliegtuigstijl: er wordt gewaarschuwd voor wat turbulentie (overigens niet voor niets).

IMG_0446

De cockpit suite is een behoorlijk grote hotelkamer; het slaapgedeelte zit feitelijk onder de cockpit, dus je moet door een klein luik om daar te geraken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het vliegtuig zelf staat op zo’n 8 meter hoogte. De dag dat ik daar was, waaide het behoorlijk hard, wat betekende dat het vliegtuig flink bewoog.

IMG_0478

IMG_0466

IMG_0476

De algemene staat van de kamer en het vliegtuig is OK, maar sommige dingen mogen wel een opknapbeurt gebruiken: zo hingen sommige lampjes los in hun plafond. Ook was er -gezien de prijs- was weinig aandacht aan luxe: bij het ontbijt (in een picknick mand bezorgd op het gewenste tijdstip) zat sinaasappelsap in flesjes, maar de meegeleverde flessenopener was afgebroken. Toch handig om dat even te controleren; scheelt een hoop gedoe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een leuke ervaring om eens te doen; er is in hetzelfde vliegtuig ook een staart-suite; die is schijnbaar ook luxe ingericht, maar als je dan toch in een vliegtuig wil slapen, dan ook in de cockpit, lijkt me. In Teuge staat ook een vliegtuig ingericht als hotel, op het vliegveld, dus daar moet ik ook maar eens een weekend naar toe vliegen.

IMG_0456

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *