TMA Eindhoven EHEH

Eindhoven Airport/Vliegbasis Eindhoven krijgt meer en meer verkeer te verwerken. Reden voor de luchtverkeersleiding om een wat groter gebied dan alleen de CTR van Eindhoven als gecontroleerd gebied aan te wijzen. Dit resulteerde in september 2011 in een Special Rules Zone.

Per 2 mei vervalt de SRZ en komt er een TMA, die niet alleen de SRZ vervangt maar het gecontroleerde gebied een stuk groter maakt.

skitch

De TMA is opgesplitst in 4 stukken, elk met een eigen hoogtebeperking en kent luchtruimklasse C; dit betekent dat je toestemming moet vragen voordat de TMA binnengevlogen mag worden.

De TMA wordt gecontroleerd door Eindhoven Arrival; dit is wel een voordeel ten opzichte van de huidige SRZ, die door DutchMil gecontroleerd werd; DutchMil Info is soms erg druk en dan is het lastig toestemming krijgen. De verwachting is dat dat op Eindhoven Arrival wel minder zal zijn, al zal de tijd dat moeten leren, Eindhoven Arrival wordt ook vanuit DutchMil gecoordineerd.

Buiten openingstijden van de vliegbasis kan je nog steeds op DutchMil terecht.

Mocht je meer informatie willen hebben, dan is er donderdag 18 april nog een avond georganiseerd door de Koninklijke Luchtmacht. Vanaf 19:00 uur kun je terecht in het Basis Informatie Centrum (gebouw 464) van vliegbasis Eindhoven, Flight Forum 1550, 5657 EZ Eindhoven. De presentatie start om 19:30 uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Terlering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *