Review: iPhone App: Approach Control

Posted by Ralf on februari 21st, 2011 filed in Terlering

Als piloot gebruik je de luchtverkeersleider om informatie te krijgen en je clearance te vragen. Aan zo’n clearance zit een hele rits aan checks voor de luchtverkeersleider: hij moet ervoor zorgen (afhankelijk van de airspace natuurlijk) dat de toestellen voldoende ruimte hebben en niet te dicht bij elkaar zitten. Dit is een vaak intensieve klus, zeker als het een drukke luchthaven is.

Collega piloot Vincent Lambercy maakte een iPhone App om dit te simuleren: zo kun je eens kijken of jij in staat bent om zonder fouten alle toestellen veilig van en naar de luchthaven te krijgen.

Je kunt een aantal verschillende luchthavens kiezen, en ook het moeilijkheidsniveau. Vliegtuigen vliegen af en aan. Door het toestel te selecteren kun je snelheid, hoogte en richting aangeven. Je hebt twee doelen: de aankomende vliegtuigen op de juiste hoogte op de ILS approach te krijgen en vertrekkende vliegtuigen op de juiste hoogte het reporting point te laten aanvliegen. Afhankelijk van het moeilijkheidsniveau kan je scherm behoorlijk vol raken.

De bediening is vrij intuitief, al reageert het spel soms niet echt snel op je aanrakingen. Zeker als het scherm vol is met vliegtuigen, dan is het soms lastig het juiste vliegtuig te selecteren. Het spel wordt netjes gepauzeerd als je wat anders gaat doen, dus je kunt op een later tijdstip gewoon doorgaan.

Het spel kost 1.50 EUR en is via deze link in de iTunes Store te verkijgen. Een gratis versie om het te proberen vind je hier. De gratis versie heeft maar een tweetal vliegvelden, maar voldoende om al enkele uren zoet te zijn.

Geef je reactie