Collega’s in de lucht

Posted by Ralf on juni 15th, 2009 filed in Opleiding

Afgelopen twee weekenden was ik zelf druk bezig met vliegen, al was het dit keer niet al te vaak in de lucht, maar meestal op de grond. Mijn werkgever organiseerde vlieglessen voor het personeel en partners. Ik had de organisatie op mij genomen en samen met een collega leerling vlieger voerden we de regie over beide weekenden. Voor beide weekenden zag het weer er telkens niet hoopvol uit, maar de weergoden waren ons goed gezind: beide weekenden was het weer voldoende om het luchtruim te kiezen en collega’s te introduceren in de vliegsport.

Er werd zowel theorie als praktijk instructie gegeven, om zo een compleet mogelijk beeld te geven van wat het inhoudt om een opleiding tot piloot te volgen. Terwijl de theorielessen ( vluchtbeginselen, motoren en instrumenten, navigatie en meteo ) gegeven werden werden telkens een aantal piloten-in-spe de lucht ingestuurd. Niets is leuker om te zien dat bijna elke collega het een geweldige ervaring vond, en nu snapt waar ik zoveel vrije tijd in stop ;-)

Het waren twee inspannende weekenden, ‘s ochtends voor dag en dauw op om de vliegtuigen te checken en klaar te zetten voor vertrek en daarna de hele dag zorgen dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek klaar stond. Ondertussen ook nog de meteo in de gaten houden en het radio verkeer sturen. Elke dag werd afgesloten met een avondprogramma, dat tot in de vroegere uren van de dag/nacht doorging, met heel hangar flying en een hoop lol.

Gelukkig was er tijdens de weekenden ook nog even tijd om zelf te vliegen. Heb weer een uur solo circuits op mijn naam erbij kunnen schrijven met landingen die weer op het oude niveau zaten.

De komende periode even iets minder vliegen maar alle tijd stoppen in succesvolle theorie-examens.

Geef je reactie