Les 23: precisie- en flapless landingen

Posted by Ralf on april 23rd, 2009 filed in Opleiding

Ondanks het perfecte weer vandaag geen navigatie gepland. Ik vond het zelf tijd om eens weer wat meer met landingen bezig te gaan houden en de instructeur voelde daar ook wel wat voor.

Eerst hebben “op grotere hoogte” een aantal slips gedaan; hierbij positioneer je het vliegtuig zodanig dat je op een gecontroleerde manier snel hoogte verliest. Dit kan je gebruiken bij bij voorbeeld noodlandingen om hoogte te verliezen.

Daarna een aantal flapless landingen; deze gingen al veel beter dan de laatste keer. Instructeur stapt uit en ik mocht solo verder. Tijdens de solo vlucht hebben we vooral precisielandingen geoefend, terwijl ik in het circuit een aantal slips probeerde. Met de precisielandingen (je landt dan op 50 meter nauwkeurig terwijl je meer dan 100 km/u vliegt) kwam ik telkens of net een paar meter te vroeg op de grond, of net een paar meter te laat.

Door de slips in ‘downwind leg’ en de precisielandingen was het een intensieve les. Wel weer 1.5 uur solo op mijn naam erbij kunnen schrijven. En veel geleerd.

Geef je reactie