Les 8: Noodlandingen en crosswind landingen

Posted by Ralf on augustus 21st, 2008 filed in Opleiding

Les 8 bestond uit het verder oefenen van noodlandingen. Het was aardig druk vandaag op het veld, dus het was soms even passen en meten om als ‘simulated emergency landing’ er tussen te komen. Er stond op hoogte een redelijke wind, die (voor mij) lastig in te schatten was.  Het gevolg was dat we niet elke keer het vliegveld bereikten zonder de motor weer even te gebruiken.  Omdat er een crosswind stond, hebben we bij elke landing het crosswind landen geoefend. Dit ging redelijk goed. De handelingen die je moet doen druisen wat in tegen je gevoel, maar daarom is het goed om te oefenen.  Het schuin aanvliegen was in ieder geval spectaculair voor de toeschouwers die op het terras zaten te genieten van het weer en mijn gestuntel. Komende lessen meer nadruk op het goed inschatten van de wind. Dat zorgde menigmaal voor een verrassing, waardoor mijn planning niet uitkwam. Always over-estimate the wind is het mantra voor de komende tijd.

Geef je reactie