Les 6: circuits en short circuit

Het zag er vanochtend even naar uit dat de les vandaag niet door zou gaan vanwege mogelijk onweer. Gelukkig trok dat front ruim langs het vliegveld en kon er dus in het circuit gevlogen worden. Check-list voor 90 % zelf afgewerkt, daarna full power en los. Ik heb nog altijd wat moeite om het toestel na take-off goed in de juiste heading te houden. Dit keer ging dat soms goed, meestal nog niet goed.

De landingen gingen steeds beter, soms nog iets te vroeg de flare, waardoor we van iets te hoog neerkomen. Het aanvliegen gaat daarentegen redelijk goed; ik corrigeer tijdig dmv power of attitude de vlucht, waardoor we redelijk goed op de baan terecht komen.

Tijdens een van de laatste circuits vlogen we een ‘short circuit’; een kleiner circuit op lagere hoogte. Dit doe je als je motorproblemen hebt of verwacht. Na de full stop landing hebben we ook nog het effect van een verkeerd ingestelde ‘fuel selector’ getest: na ongeveer 30 seconden is de brandstof in de motor op en stopt hij ermee. Niets iets dat je wil overkomen net na het opstijgen… Dus altijd en regelmatig controleren!

Na thuiskomst bleek ook mijn medische goedkeuring te zijn binnengekomen. Ik kan nu dus het proces in om een oefenvergunning aan te vragen.

Al met al, een lekkere middag vliegen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *