Les 1: Bekend worden met het vliegen

Posted by Ralf on maart 13th, 2008 filed in Opleiding

Les 1 van de vliegopleiding is vrij basic: je leert het vliegtuig te beheersen en te vertrouwen dat het niet zomaar uit de lucht valt. Daarna wat oefeningen om de verschillende snelheden te vliegen (later benodigd  bij landen) en een regelmatige daling of stijging middels het uittrimmen van het vliegtuig.

Maar voordat je vertrekt doe je een grond-check en werk je checklists af voordat je werkelijk van de grond komt. Een van de checks die je doet is om te kijken of je magneto’s goed werken. In mijn geval werkte de linker magneto niet 100 % , dus geen take-off in dit vliegtuig. Vliegtuig in de hangar, ander vliegtuig  gepakt dat gelukkig beschikbaar was en weer de volledige checks. Na het vullen van wat brandstof konden we weg. Het nut van de checklists is meteen bij les 1 bewezen. Nu ze nog uit het hoofd leren.

Geef je reactie